lördag 2 augusti 2008

Utmanad, ett födelsedagskort och fina bilder.

Jag har blivit utmanad av Marie/Bat3 och jag tänker börja med att besvara de frågorna lite kort:
Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
1. Göra ett födelsedagskort till Morgans mamma
2. Tvätta
3. Förbereda packningen till barnlägret.
4. Åka och köpa två vita t-shirts till batikfärgning.
5. Lägga upp ett nytt inlägg i min blogg.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag som har svårt att komma ihåg vad jag gjorde igår…men å andra sidan så sägs det ju att det första som sviker med åren är närminnet.
För tio år sedan hade jag jobbat sedan i mars på mitt första (och hitills enda) fasta jobb och hade min allra första betalda semester, härligt!! Innan dess hade jag bara varit vikarie och timanställd på diverse arbetsplatser och även läst in gymnasiet på Komvux, då blir det ju att man får jobba som mest under sommarhalvåret när andra vill vara lediga och de enda somrar jag var hemma var när jag var mammaledig...och knappt då ens...så det var en underbar känsla att gå hemma fyra veckor med fast lön!

Ställen du bott på?
Jag är född i Trollhättan och där bodde jag tills jag var 11 år då vi flyttade till Vänersborg.
1993 flyttade jag till Uddevalla och bodde i några olika lägenheter innan jag och barnens pappa köpte hus ute i Bokenäs. När vi skilde oss flyttade jag tillbaka in till en lägenhet i stan och där bor jag tills vidare.

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Vara hemma med barnen och finnas tills hands.
2. Ta med hela familjen på en lång härlig resa.
3. Köpa ett hus på landet med möjlighet att ha hästar.
4. Stötta projekt som jag tror på
5. Njuta av livet
Jag sparar den här utmaningen och skickar vidare den vid ett senare tillfälle…
Tack så mycket Marie/Bat3!
Idag fyller Morgans mamma 61 år och igår började jag på ett födelsedagskort till henne. Jag kom på en idé när jag stämplade de skojiga grodorna från Rachel Anne Miller men behövde akut (!!) köpa in Stämpelbodens fluga till min samling så jag och Morgan tog en tur till Alingsås. Vi passade även på att köpa present till Morgans mamma i den mysiga lilla presentbutiken som ligger mitt emot Stämpelbodens butik.
På hemvägen stannade vi till vid Gräfsnäs och tog ett ljuvligt kvällsdopp i sjön.
Kortet har en lucka på framsidan och sedan har jag skrivit hälsningen inuti själva kortet (men den visar jag inte...) Så här blev i alla fall idén:
När jag ändå är igång med mitt surr så vill jag gärna visa en bild jag tog vid Gräfsnäs i torsdags när vi var där hela gänget, alltså jag, Morgan och tre barn (Lucas har ju kommit hem från Hawaii nu, ja Natalie också men hon är redan igång och jobbar) Denna stenen med text på har jag fått av min goa vuxna dotter och då kom jag att tänka på en text som står på en strandväska som jag har; You are perfect just because you're not... det måste ju rimligtvis vara så som budskapet är tänkt för felfri är jag ju långt ifrån... Hon är bra på att visa uppskattning och kärlek min Natalie =) När jag tog fotot på stenen så kom det en fluga och landade i texten...blev lite charmigt. Troligtvis blir det en layout utav detta fotot, måste bara "tänka färdigt" först.
Här är en härlig bild på kvällshimlen, även den tagen vid Gräfsnäs slottsträdgård. Visst ser sjön idealisk ut för ett dopp...

Medan Morgan är på väg hem till Oskarshamn för att gratulera sin mamma så håller jag på att förbereda inför barnlägret som jag och de två yngsta flickorna skall åka på imorgon eftermiddag.

Fyra dagars friluftsliv med övernattning i Militärtält och mycket bad, fiske, korvgrillning och annat som hör till lägerlivet. Jag har varit med och lagat mat på detta läger varje år sedan Lucas var med som deltagare (hmmm, hur måga år är det nu...6 kanske?) och det är väldigt roligt. Trinity ska vara med för första året nu och hon är lite nervös för att hon inte känner så många...tur att mamma finns till hands. Jag ska försöka hinna ta några kort mellan måltiderna så jag kan dela med mig när jag kommer hem igen....medans ni väntar så gör gärna ett bidrag till min duschdraperi-utmaning som finns i förra inlägget.

Ha en underbar helg!

//mia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan vacker!
Nu har jag landat hemma, det blev direkt ingång till din blogg efter att jag "opererat" igång internet. Regnet öser ner här utanför...jag hoppas verkligen att ni får bra väder på barnlägret. Kul att se du laddat upp lite kort också här. Jag ska snart åka ner till mamma och överlämna presenterna hon kommer säkerligen bli riktigt glad! Synd du inte kan vara med och äta tårta. Men glöm inte att jag tänker på dig goding....
/Morgan

Marie/bat3 sa...

Snyggt kort! De där grodorna älskare jag. Intressant att veta lite mer om dig...