söndag 27 juli 2008

En award, en utmaning med pris och fast i gyttjan!

Hej i sommarvärmen!!


Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, den efterlängtade värmen är ju äntligen här och då vill man ju vara ute så mycket som möjligt. Morgans mamma och syster har varit på besök några dagar och vi har bland annat hunnit med ett besök till Göteborg/Liseberg. Eftersom både jag och Morgan är åksjuka så blev det Marie (syrran) som fick åka med flickorna medan vi hejade på dem och tog några bilder. Fredagen tillbringade vi på Smögens brygga och mer om det äventyret kommer lite längre ner i inlägget.

För ett tag sedan (hrm, tja ganska länge sedan faktiskt *r*) fick jag en award utav LottaFruH och jag blev jättelycklig över denna fina utmärkelse!! Tack !!

Jag har funderat länge och väl på vem som ska få denna award utav mig och eftersom de flesta "pysslingar" som jag besöker redan fått en eller flera gånger så tänkte jag ge den till lite andra bloggar som gläder mig oerhört mycket på många sätt!

Här kommer "reglerna" på engelska:


Who gets the "Brillante Webblog Award"?
Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
Here are the Award Rules:
1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that send you the award.
3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award.

Jag vill ge denna utmärkelse till:

Min dotter Natalie - genom din blogg är du alltid nära till hands

Min pojkvän Morgan - du inspirerar mig i mitt skapande

Min kompis Tina - en härlig vän som inte sviker

Hela designteamet på Stämpelboden - härligt kreativa tjejer

Malin Hellesö - vackra bilder och tänkvärda ord

Min son Lucas, min dotter Nicole, min dotter Trinity - för att ni så gärna är med och skapar

och sist men inte minst får LottaFruH tillbaka awarden av mig - jag får mycket inspiration och många glada skratt när jag besöker ditt "krypin"

Ni lyser upp min dag!!!


Jag skulle vilja utmana er alla bloggläsare! När vi var i Göteborg i torsdags så köpte jag detta härliga duschdraperi och nu skulle jag vilja att ni skapar ett kort/layout (*edit* det går ju även att göra ett fotocollage) utifrån detta.Lägg upp bidraget i er egen blogg och skriv en kommentar i detta inlägg när ni är klara, se till att länken till er blogg finns med i kommentaren så att jag och alla andra kan gå in och se det fina ni skapat. Eftersom det är varmt och skönt ute så har ni fram till fredagen den 8 augusti på er att bli färdiga. Jag lottar ut ett litet pris bland er som deltar.

Jag har gjort två egna tolkningar av duschdraperiet, en layout och ett kort.


Detta fotot tog jag när flickorna delade en Cola på Liseberg i torsdags. Genst kom jag att tänka på deras härliga olikheter. Trinity är tjejtjej uti hårtopparna och älskar rosa, blommigt och klänningar = Sugar. Nicole är en energisk tjej som gärna leker skitiga lekar utomhus och klår många grabbar i bollsport (och ett och annat slagsmål...hmm) = Spice.
Det blåa i lo'n borde ju egentligen varit lite mer åt grönt för att matcha färgen i draperiet men, men...


Detta kortet är gjort med en nyligen inköpt die från Cuttlekids och bakgrunden är gjord efter Dr Nina's härliga kort. Swirlsen är Prima-clearstamps och blommorna är gjorda efter beskrivning av Mariante/Hoppetossa.


Hoppas att många hakar på den här lilla utmaningen!

Lycka till med skapandet!


Gyttjebad på Smögen!


I fredags var jag, Morgan, Nicole, Trinity, Morgans mamma och syster på Smögen och gick i affärerna längs bryggan. Vi stannade vid en liten restaurang och åt Fish and Chips och sedan blev det en glass till flickorna och kaffe till oss andra.

När vi var nöjda med shoppandet och riktigt varma av solens strålar bestämde vi att leta upp den där badplatsen vi sett skylt om när vi parkerade. Vi gick längs vägen dit skylten pekade och efter en stunds promenerande tyckte vi att vi kunde stanna till längs kanten och låta flickorna bada. Vattnet var riktigt lågt och det fanns stenar att sitta på för att fika och vila benen.

Tjejerna sprang iväg med håvar och hinkar i högsta hugg längs stranden, foppatofflorna behöll de på eftersom det var ganska mycket sten och musslor längs kanten, och vi andra satte igång med att hälla upp kaffe och ta fram bullar och kakor.

Efter en stund ropade Trinity "Hjälp mamma, jag sitter fast i leran" och jag som var fullt upptagen med att hälla upp i muggen tjoade glatt tillbaka att "det är nog ingen fara, upp med dig bara". När vi sedan tittade bort mot det hållet som de sprungit satte vi nog alla kaffet i halsen för Trinity hade sjunkit ner till knäna i gyttja och längre bort stod Nicole nersjunken till höfterna! Snabbt som attan fick jag och Marie slängt av oss skorna och skyndade oss bort mot tjejerna. Marie fick tag i Trinitys hand och jag satte kurs mot Nicole.
Marie fick loss Trinity men ena toffeln blev kvar en halv meter ner i dyn.
Nicole satt ordentligt hårt fast och jag såg en inre syn av räddningstjänsten med vinschar och spadar, men efter att ha vickat henne fram och tillbaka lyckades hon ta sig loss och fyra leriga , lätt chockade men intakta tjejer gick tillbaka till de andra två.
Vi plockade snabbt ihop grejerna och gick längre in längs vägen för att leta efter en säkrare plats att tvätta av oss på och efter ca 150 meter kom vi fram till "den riktiga badplatsen", en jättemysig plats med brygga, stegar och iordninggjord sandstrand, och så blev det både bad och krabbfiske till slut utan vidare missöden (förutom att Marie var ruskigt nära att få en krabba innanför byxlinningen och skrikande hoppade upp och ner på bryggan *asg*).
När vi åkte hem ett par timmar senare så låg den ensamma rosa foppatoffeln kvar i sanden och kanske flyter "kompisen" upp i närheten nån dag...
//mia.t

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jadu, det blev en dag som kommer gå till historien direkt den där med gyttjebadet. Det var roligt att fiska krabbor, något som jag aldrig gjort innan ju. Det är verkligen vackert i Smögen och det är ju fint längs hela västkusten såklart. Det blev en rolig berättelse detta...man kan nog redan nu säga att det är en legend. :)
Som vanligt har du pysslat ihop fina saker..-kul att se!
Hoppas du mår bäst!
Kram
Morgan

http://lottafruh.blogg.se sa...

TACK söta du för alla gulliga ord!
Det är så skoj att titta in här hos dej och allt kul som sker!
Gyttjebadet = tack för skrattet, hur tokigt kan det inte bli!!!
Fin LO om dina olika töser och ditt kort är så läckert, för att inte tala om dusckdraperiet....
Ha det fint och njut av sol och värme!
Kram,
Lotta/ FruH ( som oxå blir åksjuk på tivoli)

Anonym sa...

Oj oj oj... jag blir ju alldeles rörd av den fina utmärkelsen :)) Tack så mycket!

Ha en jättefin dag!!

//M

Anita/AniLi sa...

Tack snälla du för utmärkelsen!
Hinner tyvärr inte med din utmaning, åker på semesterresa.
Ha det så gott i sommarvärmen!

Tina sa...

Vilket häftigt draperi!!!! Tack, för utmärkelse/award/utmaning... : )
JAg är såå kass på att mecka m datorn så jag vet inte riktigt om jag kan få till allt men gör ett försök.
Är det ok om jag kommer bort o klipper en bit av draperiet ? : )

KRAM på dig!

Veronica sa...

Nu har jag lagt in mitt bidrag till din utmaning i min blogg!
Det var jättekul att göra detta kort. Jag är just nu inne i en snurrkortsperiod så det var ju ett självklart val när jag skulle göra denna utmaning!
Jag hoppas att jag har gjort rätt nu med hur jag har lagt in det och att ni hittar till min blogg så att ni kan se den. Hojta till annanrs.
kram kram i vääääääärmen.

Marie/bat3 sa...

Det har varit så mycket nu med ungarna, scoutläger, inneboende. Jag helt glömt bort din utmaning... och nu hinner jag inte göra klart det.

Nästa gång skall jag vara mer på hugget....