måndag 21 juli 2008

Greve Dracula och nya stämpeltips.

Ännu ett foto från lördagen som jag bara måste visa er. Det är Kobergs slott som man finner om man kör förbi Trollhättan och mot Vårgårda. Den här bilden blev vackert kuslig tycker jag. Jag älskar gamla slott och borgar och fick verkligen mycket att titta på när jag var i Italien sommaren 06, så vackert! Vackert utsmyckade kyrkor är också en favorit.

Ett annat favoritmotiv är fyrar av alla de slag. En fyr har en sådan härlig symbolik, ett starkt ljus som leder människan rätt. Denna fyr-bilden har jag som skrivbordsunderlägg på min arbetsdator och man blir så härligt glad när man slår på skärmen, fastän klockan bara är strax före sju på morgonen och en lång arbetsdag ligger framför en.
Idag tog jag mig tid att göra en layout med detta fotot. Jag fick en idé från augusti-numret av Craft Stamper och gjorde en sjöstjärna (från Stämpelboden) stämplad på linnetyg som jag sprayat med en blandning av vatten, distress ink och perfect pearl. Sedan lade jag en tygbit bakom och sydde ihop med guldtråd. Emellan har jag puttat in lite bomull och kanterna har jag rufsat till.
Kaveldunen har jag ritat på frihand och ovanpå har jag limmat krossad sammet och highlightat med liquid pearl. Bladen är också ritade och målade med akrylfärg och stjälkarna är ståltråd som jag klätt med grönt papperssnöre. Bokstäverna är star mini, sweet pea och olivia och utropstecknet är en stor brad (eller två om man räknar pricken). Pappren är från "Simma lugnt" serien från Scraphouse och journaling-rutan är en clearstamp från Prima.
Jag hoppas ni fick lite ny inspiration!
//mia

3 kommentarer:

http://lottafruh.blogg.se sa...

Du är så suverän tjejen på att skapa mängder med fint! Läckert med tyg och perfect p liksom din illsnygga fjäril! Fotot på slottet gillar jag mucho, då jag med är svag för pampiga byggnader och ofta tvingar familjen att stanna vid kyrkor och dylikt! Tack för alla dina gulliga kommentarer i min blogg, jag är lite off för tillfället, då vi mest är i stugan , men jag är snart tillbaka mer ordentligt igen!
Bamsekram!
Lotta/ FruH

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

Vilken kul idé! Å vad snygga dina foton blir, önskar jag kunde fatta liiite mer av photoshop.
Trevlig förtsättning på semestern!

Disab sa...

Jättefin LO! Kaveldunen var snygg!