söndag 31 augusti 2008

Solnedgång över havet och ett kort med ny stämpel.

Nu är ännu en helg över och snart är det dags att gå och lägga sig inför en ny arbetsvecka.
Denna helgen har jag och Morgan mest varit ute i naturen, fotograferat och njutit av stillheten och det vackra vädret. I fredags kväll åkte vi ut till havet och satte oss vid klipporna och såg på solnedgången, så vackert! När vi gick där på klipporna såg vi att det stod något inskrivet på berget...naturistbad. Jaha, då vet man vart man ska ta vägen nästa sommar ifall lusten att bada naken infaller sig....
I fredags hade postis med sig mina nya stämplar från Stämpelboden. Jättefina!!
Eftersom min stora dotter älskar älv-stämplarna så gjorde jag ett försenat grattis-kort till henne och sedan tog vi en sväng dit igår. Jag har ju barnvaktat hennes råtta ett par månader och nu tyckte jag att Maja inte skulle behöva frestas mer att välta buren och ta sig en mumsbit...så Natalie fick råttan tillbaka och en utlovad kamera i försenad present av Morgan och hans mamma.
Gå förresten gärna in på Natalies blogg och lämna ett litet avtryck...det är inte så många som hittar dit och hennes foton från The Studio blev jättefina.

Ha en fin vecka!

mia


måndag 25 augusti 2008

Modell för en dag, Bohus fästning och ett Grattiskort.

I onsdags var det ju dags för fotograferingen på The Studio, detta gjorde jag enbart för min dotters skull som fyllde 20 den dagen. Men....jag måste erkänna att liiite roligt var det allt. Utav 60 tagna foton blev ca 90 % ett "usch, bort med den hemska" men här kommer i alla fall en bild som var rätt ok (och en bild till hittar ni vid sidan i bloggen...)För en dryg vecka sedan var jag, Morgan och Lucas på Bohus Fästning och irrade runt i labyrinterna där under några timmar. Vi lyckades nog tappa bort varandra sisådär en tre-fyra gånger i alla fall men vi kom hem i samma bil till slut. Några bilder från den dagen kommer här...







Till sist ett grattis-kort som jag gjorde till en "pyssling" på scrappiz som har fyllt år. Djuren är från Doodle Factory, målade med distresser och grenen är utskriven i sillen.

Ha en riktigt fin vecka!

//mia

lördag 23 augusti 2008

Fångad...

Som Malin Hellesö har sagt någon gång...en suddig bild behöver inte vara en dålig bild.

måndag 18 augusti 2008

Julkortsproduktionen har börjat!

Hejsan alla bloggläsare!

Nu har jag gjort min första arbetsvecka efter långledigheten och denna veckan har jag semester igen för att organisera in barnen i skolan samt fira min stora dotter som fyller 20 år!!


På onsdag ska jag och Natalie åka till Göteborg på en sån där "make-over" som The Studio ringer runt och erbjuder alldeles gratis. Vi ska vara där klockan 15.30, osminkade med några par ombyteströjor i bagaget och bli stylade och fotograferade. Min stora tös fullkomligt äääälskar att modella medans hennes morsa är precis tvärtom, jag är inte fotograferings-vänlig för fem öre utan blir hemsk på kort. Det ska faktiskt bli lite spännande...öh, och troligtvis skrattretande... att se resultatet av våran mor-dotter dag. Efter stylingen blir det en god middag någonstans som en liten avslutning på firandet.


Lotta FruH har tilldelat mig ännu en award, söting du gör mig sååå glad! Återkommer med vem som ska få nomineringen av mig...
Nu har jag kommit igång med julkorts-tillverkningen. Jag och Morgan har blivit tillfrågade om att vara med på Allianskyrkan i Oskarshamn's utställning i oktober. Morgan skall visa några av sina fotografier och jag skall demonstrera scrapbooking, Kul!! Till denna dag skall jag även ha med mig julkort (och ev andra kort) till försäljning så därför kommer tillverkningen igång tidigt.
Jag har smugit igång lite med ett julklappskort och ett vanligt julkort.




Imorgon är det skolstart här i Uddevalla och idag har vi varit runt och inhandlat bänkpapper, pennfack och lite nya kläder inför den stora dagen. Det är extra pirrigt för Trinity som börjar förskoleklass och Lucas som börjar högstadiet på ny skola.

Ha en fin vecka!
//mia



onsdag 13 augusti 2008

Bloggcandy hos mysmumlan!!

Jag vill bara tipsa om att mysmumlan lottar ut en massa scrapgodis på sin blogg så skynda er in och knip en lott;)

//mia

söndag 10 augusti 2008

Lägerliv, födelsedagsbarn och vinnare av min utmaning.

Ja då var vi hemma igen från lägret och jag har hunnit med att tvätta kläder och sovsäckar. Det har varit roliga dagar även om vädret var lite omväxlande. Båda flickorna var väldigt nöjda och mycket trötta när vi kom hem i onsdags kväll. Här kommer några bilder från lägret.
Flickorna metade och fick en del fina fiskar, bla aborre...

Trinity paddlar kanot.


...och det gör Nicole med.

Äventyrsdag med tävlingar och en linbanetur över sjön.

Trinity pustar ut vid lägerelden...

...och äter en alldeles nygrillad marshmallow.
Efter att vi kom hem från lägret har vi tillbringat resterande dagar i stallet med hästskötning och ridning. Igår fyllde Nicole 9 år (då var vi inte i stallet) och vi firade henne på morgonen med den sedvanliga födelsedagsbrickan med ljus, lite godsaker och paket till det ljuvliga soundet av nyvakna falska stämmor av "ja må hon leva". Detta året lyckades vi nog ta varsin falsk tonart alla fyra... ;)

Presenterna blev lyckade och idag tog Nicole med sig sitt nya födelsedags-ridspö till stallet. Jag och Morgan hade parkerat vårt fika i klubbhuset men dörren stod öppen en stund och då passade getterna på att bryta sig in i vår påse och sätta i sig en chokladkaka som vi hade med oss...inte undra på att de inte ville ha moroten som en liten pojke hade med sig för att mata dem med...
Nu är tiden ute för att vara med i min duschdraperi-utmaning och med tanke på det stora antalet deltagare så blev det en spännande lottning utav segrare....nä, så var det ju inte. En deltagare antog utmaningen och får därmed också det utlovade priset, Grattis Veronica!!
Det är mycket som ska hinnas med så här i semestertider så jag förstår er som inte haft tid/lust att vara med. Jag återkommer säkert med nya utmaningar någon annan gång.
För min del är nu semestern slut och imorgon ringer klockan 05.00. Jag jobbar en vecka och sedan har jag en femte semestervecka eftersom min minsta börjar i förskoleklass och min största fyller tjugo år. Min son byter även skola och börjar högstadiet så det är en del grejer på gång i vecka 34.
Ha en fin vecka!
//mia

söndag 3 augusti 2008

Jag har vunnit!!!

Förut när min dotter ringde så surfade jag lite sporadiskt in på Stämpelgårdens blogg samtidigt som vi pratade och där får jag se att mitt namn står med bland de två som vunnit ett av kitten nedan, jättekul!!! Jag bara skrek rätt ut i luren och Natalie trodde att jag slog i mig eller nåt...

För övrig så står jag mitt ibland sovsäckar och väskor här och packar grejor för fullt, om ett par timmar bär det iväg. Mitt i packandet kom jag på att jag har glömt alla våra regnkläder i klubbhuset på Emaus, de blev kvar där i onsdags när tjejerna red, så det är bara att åka dit och hoppas att de står kvar för det verkar som om det skulle kunna bli en och annan regnskur under lägret.

Ha det!

//mia

lördag 2 augusti 2008

Utmanad, ett födelsedagskort och fina bilder.

Jag har blivit utmanad av Marie/Bat3 och jag tänker börja med att besvara de frågorna lite kort:
Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
1. Göra ett födelsedagskort till Morgans mamma
2. Tvätta
3. Förbereda packningen till barnlägret.
4. Åka och köpa två vita t-shirts till batikfärgning.
5. Lägga upp ett nytt inlägg i min blogg.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag som har svårt att komma ihåg vad jag gjorde igår…men å andra sidan så sägs det ju att det första som sviker med åren är närminnet.
För tio år sedan hade jag jobbat sedan i mars på mitt första (och hitills enda) fasta jobb och hade min allra första betalda semester, härligt!! Innan dess hade jag bara varit vikarie och timanställd på diverse arbetsplatser och även läst in gymnasiet på Komvux, då blir det ju att man får jobba som mest under sommarhalvåret när andra vill vara lediga och de enda somrar jag var hemma var när jag var mammaledig...och knappt då ens...så det var en underbar känsla att gå hemma fyra veckor med fast lön!

Ställen du bott på?
Jag är född i Trollhättan och där bodde jag tills jag var 11 år då vi flyttade till Vänersborg.
1993 flyttade jag till Uddevalla och bodde i några olika lägenheter innan jag och barnens pappa köpte hus ute i Bokenäs. När vi skilde oss flyttade jag tillbaka in till en lägenhet i stan och där bor jag tills vidare.

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Vara hemma med barnen och finnas tills hands.
2. Ta med hela familjen på en lång härlig resa.
3. Köpa ett hus på landet med möjlighet att ha hästar.
4. Stötta projekt som jag tror på
5. Njuta av livet
Jag sparar den här utmaningen och skickar vidare den vid ett senare tillfälle…
Tack så mycket Marie/Bat3!
Idag fyller Morgans mamma 61 år och igår började jag på ett födelsedagskort till henne. Jag kom på en idé när jag stämplade de skojiga grodorna från Rachel Anne Miller men behövde akut (!!) köpa in Stämpelbodens fluga till min samling så jag och Morgan tog en tur till Alingsås. Vi passade även på att köpa present till Morgans mamma i den mysiga lilla presentbutiken som ligger mitt emot Stämpelbodens butik.
På hemvägen stannade vi till vid Gräfsnäs och tog ett ljuvligt kvällsdopp i sjön.
Kortet har en lucka på framsidan och sedan har jag skrivit hälsningen inuti själva kortet (men den visar jag inte...) Så här blev i alla fall idén:
När jag ändå är igång med mitt surr så vill jag gärna visa en bild jag tog vid Gräfsnäs i torsdags när vi var där hela gänget, alltså jag, Morgan och tre barn (Lucas har ju kommit hem från Hawaii nu, ja Natalie också men hon är redan igång och jobbar) Denna stenen med text på har jag fått av min goa vuxna dotter och då kom jag att tänka på en text som står på en strandväska som jag har; You are perfect just because you're not... det måste ju rimligtvis vara så som budskapet är tänkt för felfri är jag ju långt ifrån... Hon är bra på att visa uppskattning och kärlek min Natalie =) När jag tog fotot på stenen så kom det en fluga och landade i texten...blev lite charmigt. Troligtvis blir det en layout utav detta fotot, måste bara "tänka färdigt" först.
Här är en härlig bild på kvällshimlen, även den tagen vid Gräfsnäs slottsträdgård. Visst ser sjön idealisk ut för ett dopp...

Medan Morgan är på väg hem till Oskarshamn för att gratulera sin mamma så håller jag på att förbereda inför barnlägret som jag och de två yngsta flickorna skall åka på imorgon eftermiddag.

Fyra dagars friluftsliv med övernattning i Militärtält och mycket bad, fiske, korvgrillning och annat som hör till lägerlivet. Jag har varit med och lagat mat på detta läger varje år sedan Lucas var med som deltagare (hmmm, hur måga år är det nu...6 kanske?) och det är väldigt roligt. Trinity ska vara med för första året nu och hon är lite nervös för att hon inte känner så många...tur att mamma finns till hands. Jag ska försöka hinna ta några kort mellan måltiderna så jag kan dela med mig när jag kommer hem igen....medans ni väntar så gör gärna ett bidrag till min duschdraperi-utmaning som finns i förra inlägget.

Ha en underbar helg!

//mia