söndag 27 april 2008

Nybytta däck och en scrappad tag.

Idag har jag och Morgan varit hos min "pappa" i Vänersnäs och satt på mina sommardäck. Han har en sån där mutterdragare så det går riktigt snabbt. Eftersom vi alla tre fyllt år den närmsta månaden så hade vi med en blomma och en trisslott samt mycket goda wienerbröd att smaska på till kaffet.
Sedan åkte vi en sväng upp till minneslunden och satte några vackra blommor där till mamma. Hennes födelsedag var också igår. Det är sju år sedan hon lämnade oss (samma år hon skulle fylla 50) och det känns konstigt att tiden går så otroligt fort, det är fortfarande väldigt tomt ibland.
Jag tänker ibland på hur oförutsägbart livet är och att vi egentligen inte vet vad som väntar runt gryningen, då känns två små ord på den här tagen som en bra påminnelse att njuta av varje dag och ta tillfället i akt att visa kärlek till människor runt omkring...

lördag 26 april 2008

Två födelsedagar och ett kort.

Igår fyllde Lucas 13 år och jag och tjejerna grattade honom på morgonen innan skolan. I paketen fanns ett nintendo ds lite, en adapter (eftersom jag köpt konsolen i USA) och filmen Surf's up. På vinden stod även en ny cykel.
Lucas blev väldigt glad för sina presenter och hans småsystrar fick "ärva" de gamla spelkonsolerna.
Idag fyller Morgan år och han fick också paket av mig på morgonen. En polermaskin till bilen blev det så nu vet han vems jobb det blir att vaxa och polera våra bilar i sommar ;) Jag tror att hans syrra var spekulant på en vaxning också (ja, av hennes bil alltså...). Dagen har vi tillbringat med att botanisera våra "stammis-affärer" i Göteborg och vi avslutade med en god middag.


När vi kom hem satt Morgan vid datorn en stund och lekte med Photo shop medan jag gjorde ett kort med lite nyinköpta stämplar och stansar. Jag hämtade även ut Magnolias klubb-paket idag så det fanns en del nytt att leka med för min del också. I Göteborg köpte jag qk-fåglarna, inkidotexten, tre promarkers och lite annat småplock. Vi köpte även var sin tröja men mest av allt var vi där för att gå runt och titta. En mysig dag!









onsdag 23 april 2008

Ett atc-kort.

Idag har jag gjort färdig atc:er till en swapp. Det är husdjur som är temat och därför skrev jag ut ett foto på min katt i atc storlek som jag stämplade med text, krona, bi och tassavtryck.

tisdag 22 april 2008

Ett litet projekt


Jag har gjort en tag som ska skickas iväg, tillsammans med en liten present ;) Det blev ett experiment med färg och guldig mist...

söndag 20 april 2008

Ett studentkort på beställning.

Jag har fått en beställning på ett studentkort till en finsk tjej, därav färgvalet. Den här stämpeln med student-älvan hamnade också i inköpspåsen vid senaste besöket i Alingsås.

lördag 19 april 2008

En härlig dag i solen!

Idag har det varit en härligt solig dag här i Uddevalla och vi har haft full aktivitet. På förmiddagen åkte jag och Nicole till Musikskolan, för de hade "öppet hus" med möjlighet att prova på instrumenten. Jag fick tipset av en fröken på fritids som tycker att jag har en väldigt musikalisk och tonsäker dotter (hon brukar plinka lite på pianot i skolan).
Nu blev det inte piano som Nicole ansökte om till hösten utan det visade sig att hon var riktigt sugen på att spela något blåsinstrument och gissa om hon var superduktig!! Hon fick fina, starka ljud i både trumpet och tuba...men saxofon, DET var hennes grej det!! Jag fick se en uppvisning som gjorde att det tårades i ögonen, både av stolthet och av skratt. Vilken tjej!! Hon hade hela stilen som man ska ha när man spelar saxofon och när vi åkte hem var hon så glad och uppspelt och pratade bara om saxofonen som hon önskar sig när hon fyller nio i augusti (övertid....)

Sedan packade jag, Morgan och tjejerna (Lucas är hos pappa i helgen) picknickkorg med korv, bröd och fikabröd och gav oss iväg upp på Hunneberg för att grilla och vara i skog och mark några timmar. Här kommer några härliga bilder därifrån.




Visst ser det härligt ut!! När vi kom hem igen så hade jag tvätt-tid och under tiden gjorde jag färdigt det här kortet.


På detta kortet har jag använt mig av stämplar ifrån Stämpelboden och de är målade med distresser. Bakgrunden har jag färgat med impressfärger som jag svampat på pappret och sedan sprayat med lite vatten. En hank från ett par gamla jeans har jag monterat dit med en kedja och bokstavstagsen är utskurna i Silhouetten och färgade med impresser. Ett grattiskort till en blivande tonåring...?

Nu väntar sängen på mig och imorgon blir det en tur till emaus igen för tjejerna vill rida.

Sov gott!

fredag 18 april 2008

Ett nytt kort.

Igår gjorde jag färdigt ett kort med en del material som jag aldrig använt mig av förut, bla. tjock filt under motivet, bubbelplast att stämpla med. Bakgrunden på motivet är målad med alcoink och prickarna är gjorda med liquid pearls i baby blå. Ser ni mossan på stenarna...?

tisdag 15 april 2008

En härlig dag när skolan är stängd.

Så där, nu har vi kommit hem från våran utflykt till Emaus och jag har hunnit få mitt projekt färdigt, ett litet album till Lucas där han kan skriva in alla sina koder till olika strategispel som han spelar på nätet. Här kommer några bilder från dagen.
Lucas placerade sig uppe i skogen och täljde pilar till sin egengjorda pilbåge. Det blev bra pilar som kunde susa iväg riktigt långt in bland träden.
Nicole och Trinity red varv efter varv på hästarna under den timmen som ridningen var igång.
Här har vi Nicole på en av hästarna.

Här är Trinity, som efter minst sex varv på andra hästar äntligen stod i tur för favvisen. Det första hon sa när hon kom tillbaka var "mamma, det känns som att detta är den största häst som finns" och sedan hoppade hon av alldeles själv *hiuhh*



Så här blev Lucas "kod-bok", han tyckte den blev riktigt cool...eller "morsan, den äger" sagt med en blivande tonårings vokabulär (han blir tretton om drygt en vecka...)


Nu väntar bara en kvällsmacka och sedan blir det säng-rutiner inför kommande skola och arbete.




Sending you an angel...


Idag har jag gjort ett kort med en fotostämpel från Stampsmith. Har även ett projekt på gång med min BIA men det är inte riktigt färdigt, återkommer med det när jag och barnen kommer tillbaka från en liten utflykt...

fredag 11 april 2008

En skojig tag blev det idag

Jag bläddrade runt bland några foton från förra sommaren och hittade det här roliga kortet på Nicole, hon gillar att göra grimaser och spela pajas. Jag kunde inte låta bli att skapa en lite "ding" tag med den bilden =) Visst har hon glimten i ögat den lilla busungen ;)

Nu ska jag och Morgan ut en sväng till Karlssons varuhuset och sedan blir det en liten promenad med Maja i gröngräset...

torsdag 10 april 2008

Mitt första projekt med bind-it-all!

Nu är jag i Oskarshamn hos min pojkvän. På vägen hit igår åkte jag förbi Alingsås och köpte en bind-it-all + lite andra godsaker på Stämpelboden, en uuurmysig butik. Jag skulle släppa av min son och min stora tös hemma hos henne i Borås också, vilket naturligtvis innebar en liten sväng in på Magnolia. Denna gången köpte jag bara ett par småsaker där eftersom jag redan spenderat de stora pengarna i föregående affär.
Nästan hela dagen idag har jag suttit och knåpat med mitt allra första inbindningsalster och resultatet blev faktiskt hellyckat (om jag får säga det själv *r*)!!




Detta är en av de första sidorna på ett block med tio vita sidor att skriva på eller dekorera på annat sätt. Döskallen är monterad på kartong och är en utav två framsidor.


Här kommer sida nr 2 som också är monterad på kartong.

Detta är baksidan på blocket. Det mesta materialet, såsom stämplarna, pappren, och misten (som jag blandat själv med perfect pearls koppar och vatten - sprayat på kronan) köpte jag igår.
Detta projektet gav mersmak, helt klart!!





söndag 6 april 2008

Ett receptkort



Det har inte blivit så mycket pyssel den senaste veckan men i helgen har jag iaf tåtat ihop ett receptkort på persikopaj.
Arbetsdagen på Skandinavium i onsdags gick bra även om det blev en lååång dag. Det är ju lite konjuktursvängningar på bilfronten just nu så vi är "lediga" från jobbet hela nästa vecka.
Ja, ända från i torsdags faktiskt, så jag passade på att hänga med min kompis Susanne på hennes jobb under torsdagen. Hon kör betongbil.
Igår var jag på högskolan igen på brittisk kulturhistoria och fonetik och idag har jag, Morgan och barnen varit på bio. Här har vi minsann inga sysselsättningsproblem inte.

torsdag 3 april 2008

Mina födelsedagspresenter från "pysslingarna"

Jag är med i en födelsedagsswapp på Scrappiz och det här är de presenter som hann fram i tid till min födelsedag, som ju var igår. Tack så jättemycket StinaD, Nordmyra, LottaR och Heffaklumpen!! Idag ska jag nog ta mig lite tid att "prova" grejerna lite...

tisdag 1 april 2008

min födelsedag firas så här...


Imorgon ska jag arbeta i Göteborg hela dagen...och kvällen. Det är industri-och handelskammardagen på Skandinavium och jag ska vara med som värdinna för Pininfarina och visa upp våran produkt (Volvo C70). Idag har jag kört ner en silvermetallic sån här snygging till Gbg och kört den i gångarna inne i Skandinavium, kul.
Det bär iväg vid 07.30 imorgon för att bygga ihop montern och leverera bil nummer två, en svart dito snygging och sedan blir det nog en lunch med kollegorna innan besökarna kommer insläntrande (eller invällande med tanke på det ringa antalet av 5000 anmälda...) vid 16-tiden.
Ja, jag tog ut semester imorgon för att fira min födelsedag med en "rå-om-dig-själv-och-njut-dag" men så blev det med den...tur att chansen återkommer nästa år vid samma tid...med ytterligare några rynkor i ögonvrån ;)