söndag 28 december 2008

"Julafton" med barnen

Nu har jag och Morgan åkt tvärs över landet igen och landat på västkusten. Vi åkte igår eftermiddag med bilen fullastad med katt, julklappar och gran. En del förbipasserande tittade lite konstigt när vi hade en stor gran tvärs igenom bilen så här efter jul, men för mig är det inte någon riktig stämning utan gran och eftersom julfirandet med barnen inte blev förrän nu efter jul så fick granen komma in senare.
Barnen kom idag vid sjutiden och då stod granen där, pyntad och klar med julklapparna liggandes under. De flesta dekorationerna i vår gran har en liten historia eller tanke och i år utökades samlingen av ett Eiffeltorn med tomteluva. Den här snögubben är en utav några dekorationer som jag samlat på mig ifrån USA.
Innan julklappsutdelningen testade jag julklapps-stativet i kombination med självutlösaren på kameran och tog detta kort på hela gänget. Kolla in jättekorgen med godis som vi fick av min pappa i julklapp.... många kilo godis i den.
Det blev många roliga foton på barnen när de öppnade sina paket... så här nöjd blev Lucas med att få Vargbröder4 och Trinity blev glad över filmen med Nicke Nyfiken.


Och är man en nybliven Singstar-stjärna så ser man ut så här....


Barnen blev riktigt nöjda med sina julklappar och har varit fullt sysselsatta fram tills nu med dem. Nicole har filat på sångtexterna med värsta schlagerrösten och Trinity har lekt affär med sin nya plastmat. Lucas har pillat lite med sin nya mobiltelefon och målat några Warhammer-skelett. Imorgon ska vi bege oss ut i rea-trängseln lite och handla upp julklappspengar och presentkort.
Ja just det, annandagen var ju jag och Morgan på bio och såg Australia. Den filmen får definitivt en plats på min Topp-10-lista!!
Godnatt på er!



torsdag 25 december 2008

Här kommer en liten bild på julgranen hos Morgans mamma. Julaftonen var trevlig om än lite väl stillsam utan barnen. Mycket god julmat blev det, särskillt omeletten och jansson får en eloge. I julklapp fick jag bland annat ett stativ till kameran som vi åkte ut och provade senare på kvällen...brrr så kallt det var ute.

Jag hoppas ni njuter av julefrid och god mat. God fortsättning på julen!

måndag 22 december 2008

Dan före dan före dopparedan...

Hejsan allihop!
Nu står julen verkligen och flåsar i nacken och även om jag var kolugn för ett par dagar sedan och kände att allt var under kontroll så har dessa sista dagar ändå ruskat om i lugnet....Några julklappar blir alltid kvar till sista minuten och alla saker skall slås in och juletiketterna tar slut...så mycket som kan stressa upp en.
Idag åkte jag och Morgan till Göteborg och gick omkring lite i trängseln. En julklapp köpte vi där och på väg hem stannade vi till på Köpcentrat här i Uddevalla och fixade ytterligare ett par inköp.
Imorgon stoppar vi in klappar och Maja i bilen och beger oss till Oskarshamn. I år är barnen hos sin pappa på jul så deras klappar får ligga här och vänta på dem. Natalie skall vi stanna till hos på vägen och lämna av några paket, hon jobbar i stort sett hela julen. Julafton firar vi med Morgans familj och juldagen blir det nog en sväng till min bror med familj. På annandagen skall vi gå på bio och se Australia som har premiär då. Sedan börjar det nog bli dags att planera återresan till Västkusten och julfirande/nyårsfirande med mina små gullungar...tomt med en julafton utan dem...
Medan Morgan packade in paket igår kväll så gjorde jag jultagsen. Dessa modeller blev det:





Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

onsdag 17 december 2008

Cool-sötaste tärnan och mera Eiffel.

Nu är luciahelgen förbi och nedräkningen mot jul fortsätter i rasande takt.
På Bokenäs skola är det treorna som lussar så i år var det Nicoles tur att vara med.
Hon fick även visa upp sina saxofontalanger med Blinka Lilla Stjärna. Åh, jag tycker det är ett sånt fräckt instrument! Hon är så duktig mammas lilla prinsessa.

På begäran kommer här åtminstonne en bild till från Paris-resan, även denna bild på Eiffeltornet. Fotot är taget uppe på taket av det stora varuhuset LaFayette.
Allt på det varuhuset var så dyrt så det enda jag köpte var en burk med kakor och en stor kasse i nåt tjockare plastaktigt material, typ IKEA's superbraiga kassar....fast denna kostade 50 spänn istället för 5. Det var i alla fall roligt att bara gå omkring och titta på alla saker.

Snart lägger jag upp mera bilder så håll utkik!
Kram Mia




torsdag 11 december 2008

Hejsan på er! Jag har fått awards från tre supergoa pysseltjejer. Den första med pumporna har både min mysig DT-kompis LottaFruH och härliga Pandurotjejen KreativaKat förärat mig, supertack!!Award nummer två har jag fått från en häftig kvinna i Västerås, nämligen Bat3. Tack Marie för en jätteläcker award!

Eftersom reglerna är likadana för båda så lägger jag in dem en gång...


1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.

2. Länka till personen du fick den ifrån.

3. Nominera 5 st andra. (Och hur lätt är det då??? Finns en miljon inspirerande bloggar)

4. Länka till dem i inlägget.

5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Jag tycker att det finns så otroligt många härliga människor därute i bloggvärlden som inspirerar men denna gången vill jag ge dessa awarder till er som kikar in här hos mig och lämnar små avtryck på olika sätt. Jag uppskattar er så mycket!!

Här kommer ytterligare ett foto från min och Natalies resa, vad vore väl en resa till Paris utan en karikatyr... Jag kan säga att det färdiga resultatet blev sååå bra! Efter att ha gjort färdigt bilden så tyckte konstnären att nu var det mammas tur att bli avbildad men så blev det inte!

Ha en fortsatt trevlig vecka så hoppas jag att jag snart hinner med att pyssla ihop några kort och kanske några layouter med fransk känsla att visa er!

//mia

söndag 7 december 2008

Hemma igen!

Hej allihop!

Nu är jag hemma igen efter fyra dagar i Paris och jag är trött och mycket nöjd. Mina franska-kunskaper behöver fräschas upp betydligt har jag förstått men lite hjälp har vi haft av den knaggliga skolfranskan trots allt. Det blir ingen utförlig rapport ikväll utan jag nöjer mig med en bild från fredagens besök vid La Tour Eiffel, vackert upplyst i mörkret.

Nu ska jag bara stöka undan lite av packningen och sedan blir det sängen för mig och imorgon återgår livet till det vanliga. Borta bra men hemma bäst....trots allt!

Kram på er och bra början på veckan.
Mia