torsdag 25 september 2008

Skogstokigt kär i denna stämpel...

Änglatjejen från Skogstokiga Rubberstamps är bara sååå underbar och idag fick jag lite tid över att pyssla eftersom tandläkaren ställde in min undersökningstid.
Ett kort blev det i alla fall med ett litet budskap till min goa pojkvän som skriver så fina kommentarer på min blogg. Kika gärna in i hans fotoblogg, där finns en hel del fint att titta på...
Jag klippte ett moln i papper från Wild Asparagus och kantade med lite vit dabbers och charcoal fluid chalk. Texten är Sweet Pea (bosskut) och dymoremsa.
...och en sak till...jag är väldigt glad för alla kommentarer jag får här på bloggen, tack!!
//mia

onsdag 24 september 2008

Några foton från helgen och lite pyssel....hm, och en tur till akuten.

Helgen som har varit åkte familjen till Slottsskogen i Göteborg på Lördagen. Jag kämpade länge för att komma rätt i virrvarret av svängar och kringelikrokar i stadstrafiken och när vi var på väg mot Angered, fullständigt borttappade, då var jag nära att ge upp och åka hem igen. Tur att jag har en tålmodig pojkvän som peppar mig när jag blir så där lynnig för när vi väl kom fram hade vi en underbar dag med korvgrillning och titt på alla djuren.


När vi åt korven fick vi besök av en hungrig och nyfiken påfågel som naturligtvis fick vara med på måltiden.

Den lilla rödhåriga dockan som Trinity håller i heter Trulsa och bor på skolan tillsammans med Trulle och Rim-Tim. Varje helg följer Trulsa med ett av barnen hem och Trulle följer med nån annan hem. Sedan har de med sig en bok där man kan berätta vad man gjort under helgen och klistra in nåt foto.

På söndagen åkte vi till några goda vänner i Vänersborg. Nicole hade med sig saxofonen och spelade några låtar, sedan gick vi en sväng i skogen och vi paddlade kanot. God mat fick vi också och några fina macro-foton.


Är det någon som vet vad det här är för en svamp? Häftig var den i alla fall.

Jag har pysslat lite också. Ett enkelt födelsedagskort med en av mina Doodle Factory stämplar.
Texten är ituklippta dymoremsor. I bakgrunden en journaling-stämpel.

Den här tändsticksasken gjorde jag till min hemliga vän på Svensk Scrapbooking, i stället för ett kort. Framsidan är dekorerad med en ängel från Stämpelboden och höstlöv från Magnolia.
På kortsidorna har jag satt en text som är utskriven på datorn.


Tyckte det var en passande text så här i höstmörkret ;)

Mitt i skrivandet av detta inlägg fick jag ta en avstickare till akuten med min son. Han hade provat en humör-ring på pekfingret och den var nog ett par nummer för liten för komma av ville den absolut inte....vad den visade för humör...?? Tja, den var ganska svart i färgen. Nu ligger den i min ficka, i två delar, efter att ha blivit kapad med hjälp av nån slags pizzaskärare i miniatyrformat. Undrar just vilken kroppsdel de normalt brukar skära i med det redskapet...?

Ha det så bra tills vi hörs igen!
//mia

fredag 12 september 2008

Permitterad,ett receptkort till en swapp och ett hoppfullt kort!

Som de flesta kanske vet går det väldigt tungt för bilindustrin just nu. För min del har det inneburit 8 dagars permittering, måndagar och fredagar några veckor framåt. Idag är därför en ledig dag för mig och jag håller på att packa väskan för några dagar hos Morgan i Oskarshamn.
Jag tar naturligtvis en sväng förbi Natalie i Borås och kanske...hinns det med någon pysselbutik på vägen också.
Här är ett receptkort jag gjort till en cheesecake-swapp på Svensk Scrapbooking.

Detta kortet tror jag inte att jag visat. Det gjorde jag med inspiration från cancerfondens reklam där ordet imorgon har en central betydelse. Ett ord som andas hopp och fortsatt liv...framtid och drömmar.

Ha en riktigt härlig helg och glöm inte att vårda era drömmar!

//mia

onsdag 10 september 2008

Höstfärger, saxofonlir och julkort!

Nu är hösten här för att stanna. På morgonen är det kallt i luften och bilrutorna är immiga innan fläkten har spridit varm luft på dem. I motsats till många av mina vänner så älskar jag hösten!! Färgerna, rusket, blåst och mörker...att få kura in sig i myströjan och tända ljus, dricka en varm kopp te och släppa allt vad beachkropp och badstränder heter...underbart!
Min nioåriga dotter har börjat spela saxofon i höst. Efter att ha varit med på första lektionen insåg jag att det var bäst att informera närmsta grannen om att det kommer att låta en del från hennes rum i fortsättningen, tur att vi har en väldigt vänlig och förstående granne =)
Än så länge har Nicole bara spelat två gånger men hon är jätteduktig på att få ton och bara intresset håller i sig så ser jag fram emot att få gå på många blåskonserter i framtiden.
Hösten är också en utmärkt tid för pyssel. Höstkort och julkort i varma mustiga färger. Jag har utökat min julkortssamling med ett par alster.
Jag har provat på att göra ett vattenfallskort. Hittade en beskrivning inne hos Kat och det var enkelt och roligt!


Ett julkort med stjärngossestämpel som jag köpt på tradera (Skogstokiga rubberstamps).
Lussebullen är också en stämpel från samma ställe. Den gröna bakgrunden är gjord med impressdynor och vatten och texten är utskriven på datorn.


Det var allt för denna gången. Nu ska jag sätta mig vid pysselbordet en stund.

Varma höstkramar
mia