onsdag 24 september 2008

Några foton från helgen och lite pyssel....hm, och en tur till akuten.

Helgen som har varit åkte familjen till Slottsskogen i Göteborg på Lördagen. Jag kämpade länge för att komma rätt i virrvarret av svängar och kringelikrokar i stadstrafiken och när vi var på väg mot Angered, fullständigt borttappade, då var jag nära att ge upp och åka hem igen. Tur att jag har en tålmodig pojkvän som peppar mig när jag blir så där lynnig för när vi väl kom fram hade vi en underbar dag med korvgrillning och titt på alla djuren.


När vi åt korven fick vi besök av en hungrig och nyfiken påfågel som naturligtvis fick vara med på måltiden.

Den lilla rödhåriga dockan som Trinity håller i heter Trulsa och bor på skolan tillsammans med Trulle och Rim-Tim. Varje helg följer Trulsa med ett av barnen hem och Trulle följer med nån annan hem. Sedan har de med sig en bok där man kan berätta vad man gjort under helgen och klistra in nåt foto.

På söndagen åkte vi till några goda vänner i Vänersborg. Nicole hade med sig saxofonen och spelade några låtar, sedan gick vi en sväng i skogen och vi paddlade kanot. God mat fick vi också och några fina macro-foton.


Är det någon som vet vad det här är för en svamp? Häftig var den i alla fall.

Jag har pysslat lite också. Ett enkelt födelsedagskort med en av mina Doodle Factory stämplar.
Texten är ituklippta dymoremsor. I bakgrunden en journaling-stämpel.

Den här tändsticksasken gjorde jag till min hemliga vän på Svensk Scrapbooking, i stället för ett kort. Framsidan är dekorerad med en ängel från Stämpelboden och höstlöv från Magnolia.
På kortsidorna har jag satt en text som är utskriven på datorn.


Tyckte det var en passande text så här i höstmörkret ;)

Mitt i skrivandet av detta inlägg fick jag ta en avstickare till akuten med min son. Han hade provat en humör-ring på pekfingret och den var nog ett par nummer för liten för komma av ville den absolut inte....vad den visade för humör...?? Tja, den var ganska svart i färgen. Nu ligger den i min ficka, i två delar, efter att ha blivit kapad med hjälp av nån slags pizzaskärare i miniatyrformat. Undrar just vilken kroppsdel de normalt brukar skära i med det redskapet...?

Ha det så bra tills vi hörs igen!
//mia

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjo, det var en händelserik och rolig helg. Det är alltid roligt att hitta på saker med dig/er. Sen måste jag berömma dig för din bilkörning och det märks absolut att du kört mycket Volvo i din dag. Jag tycker du körde galant inne i storstaden, en och annan felkörning får man räkna med och vad är väl EN felkörning, inget att haka upp sig på. Du tog oss till Slottskogen utan probs. Roligt att se att du fått upp lite kort från helgen också. Fjärilen var var verkligen rolig det var precis som han blev våran kompis efter ett tag. Alltid roligt att läsa dina innehållsrika inlägg!
Kram
Morgan

Jessica sa...

Tack för din gulliga kommentar i min blogg!Här var ju en massa att inspireras av!
Åh, vad jag gillade din tändsticksask. Kommer att stjäla din idé om att sätte text på kortsidorna! Snyggt!

Diana sa...

Tändsticksasken är verkligen helt underbart höstljuvlig!

Marie/bat3 sa...

Snygg Tändsticksask!

lenislenis sa...

Har spanat runt här en stund och så mkt fint du gör! Grattis till DT-platsen!
Svampen är en Skäggriska. Tillsammans med Pepparriska och Skogsriska tillhör den "gruppen" som kallas "Finska riskor". Fullt ätbar och väldigt god, men den måste tillagas på speciellt sätt. Den måste avkokas annars är den alldeles för stark i smaken.

Anonym sa...

Fina alster på din sida. Svampen är en skäggriska. Inte ätlig direkt men ej heller farlig. Men den är vacker att se.
Såg att du ska bli DT hos Cia (min fru). Då ses vi nog vid nåt tillfälle.
Ha en bra dag