onsdag 29 oktober 2008

Några julkort, kanonkula och Stort Tack!

Här kommer några julkort jag gjort den senaste tiden.
Först ut är ett kort med en bakgrund gjord av brun och guldig mist. Jag lade några qk-snöstjärnor på pappret när jag sprayade för att få ett mönster och sedan har jag stämplat en Prima-swirl i hörnen. Tjejen är från Stämpelboden, målad med distresser och brilliancedyna (tips från Camilla på Magnolia, Tack). Kortstommen är Basic Grey från en gammal kollektion.
Detta kortet tog en stund att pilla ihop. Jag har skurit ut rutor i storlek 4X4 cm som jag stämplat med delar av julmotiv från Penny Black, Hänglar, Badanka och Magnolia. Även dessa motiv målade med distresser och brilliance-dyna och kanterna har jag skrapat och hackat samt chalkat med Dark Brown. Här och där har jag även lite Liquid Pearl och Glace och sedan har jag limmat alla rutorna på ett prickit MME-papper innan montering på själva kortstommen.

Det sista kortet är betydligt enklare. En stämpel från Stämpelbodens "Packat och klart" som jag monterat på dubbla papper och Fåglarna är Stampendous (silhouette songbirds). Texten är Tiny Alphas från Making Memories.

Denna veckan är det höstlov för mig och barnen och idag tog vi en sväng till badhuset. Tyvärr så inföll min "fruntimmersvecka" så jag fick nöja mig med att stå vid kanten och titta på barnen när de plaskade och lekte. Nicole ville gärna visa att hon lärt sig att slå en "framåtvolt" från kanten så jag kom bort för att beundra, både en, två och tre gånger. Mot slutet av voltandet blev hon lite okoncentrerad (eller full i sjutton...hmm...?) och istället för ett lätt slurp ner i vattnet blev det istället ett kabooom, varvid mamma (=jag) stod som en dränkt katt vid kanten (och en och annan förälder med vett att sitta på betryggande avstånd från bassängen fnittrade lätt...morr)

Jag hann torka innan det var dags att åka hem vilket var skönt eftersom vi denna dag tog bussen istället för bilen.

Innan jag slutar mitt inlägg vill jag bara säga Stooort Tack för alla gratulationer och goa kommentarer jag fått den senaste tiden!! Jag uppskattar er jättemycket!

Stor Kram på er!
Mia






måndag 27 oktober 2008

Min första DT-layout för Hobbyhuset!

Hej på er allihop!
Här kommer mitt första DT-alster för Hobbyhuset!
Jag valde att göra en layout i storlek 15X30 och jag har använt en av bilderna från min och Natalies modell-dag i Göteborg. Det här fotot blev nog min favorit och just symboliken med spegeln tilltalar mig. I denna LO tog jag fasta på uttrycket "ögonen är själens spegel" och skapade utifrån det...
Pappret är från My Minds Eye och jag har använt både fram- och baksida. Både fotot och pappren har jag hackat och skrapat med edgescrapern och sedan chalkat med Dark Brown (fluid chalk). Fotot har jag även rivit och sytt ihop med floss. Bradsen är från Prima och har en härlig sammetslen yta. Även blommorna är från Prima och framför allt den stora, svarta blomman föll mig verkligen i smaken! Detta material fanns med i mitt DT-paket från CiaHobbyhuset.
Övrigt material som jag använt är Utstansade bokstäver i Snow Angel (qk) och Beauty Queen (qk rev) samt remsor från min Dymo. Fåglarna och de små blommorna är clearstamps från Stampendous (silhouette songbirds) och i hörnet en clearstampswirl från Prima. I hörnet kan man även skymta en liten ödla från quickutz (mitt lilla signum)
Hoppas ni blir inspirerade av mina små skapelser och att ni får en fin, kreativ vecka!
Kram mia.t


lördag 25 oktober 2008

Tolkat en skiss "à la Essmo" och en fin dag i Borås.

Hejsan!
Äntligen har jag möjlighet att lägga upp bilder igen, om än i ett ovant program, och här kommer en tolkning jag gjort av Essmos fina skiss till Hobbyhusets skisstävling.

Fotona har min Mojje tagit, de är jättefina tycker jag.

Jag vill också passa på att tacka Lotta FruH och hennes mamma (och dotter) för några trevliga timmar på Magnolia i Borås. Ni är precis lika underbara som jag hade föreställt mig=)

När de åkte vidare till IKEA så träffade jag och Morgan min största dotter nere på stan och gick på en restaurang och åt mat. Min dotter bjöd mig, vilken goding hon är *puss*

Nä, nu blir det att springa in till tv'n och spana in isdansen (så jag lär mig några nya tricks inför höstlovet). Ha en underbar lördagskväll så hörs vi snart!

Kram mia.t


fredag 24 oktober 2008

Mitt första DT-paket har landat!

Idag kom mitt första DT-paket från Hobbyhuset. Härliga papper och lite smått och gott i dekorationsväg, mums!
Jag har varit i skapartagen riktigt ordentligt denna veckan och startat igång ett projekt som bara väntat i sådär 3 år *R*. Tyvärr så är min dator fortfarande på lagning så jag har inget bildbehandlingsprogram att tillgå men ikväll kommer Mojje hit så då ska vi försöka stoppa in nån "lightvariant" i barnens dator, bara så jag kan visa er lite fina kreationer.

Imorgon ska jag och Mojje åka till Borås och besöka Natalie en sväng. Vi ska även kika in hos Magnolia för att träffa Lotta FruH som ska dit, det ska bli sååå kul att träffa henne "på riktigt" (eller IRL som det heter på dataspråk)

Kika gärna in snart igen så hoppas jag att det finns några bilder att inspirera er med. Ha en riktigt fin helg!

Kram mia

onsdag 22 oktober 2008

Utmanad av Lotta!!

Jag har blivit utmanad av Lotta, min nya härliga DT-kollega och här kommer svaren på frågorna:

Vilken mat äter du ofta? Hemma hos mig blir det mycket pasta med olika tillbehör såsom köttbullar, köttfärssås eller kyckling.

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av? Jag brukar nog göra lite olika beroende på var jag är men oftast ger jag nog en hjälpande hand.

Var sitter du helst när du bloggar? Jag sitter helst vid min vanliga plats, vid skrivbordet inne i mitt sovrum.

Köper du ofta Triss? Det händer någon gång ibland men att kamma hem storkovan kan jag nog se mig i stjärnorna efter…

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester? I augusti 2006 var jag en vecka i Valle d'Aosta, Italien och jag bara älskade landskapet, människorna och alla slott och borgar. Jag drömmer om att åka tillbaka.

Vilken TV-kanal tittar du mest på? Jag tittar väldigt lite på TV men de gånger jag sätter mig blir det oftast CSI på femman eller House på fyran. Denna hösten följer jag faktiskt med både på Idol och Stjärnor på is…mest för att flickorna tycker det är roligt. Har även RAI uno och due som jag tittar på ibland när jag stryker bara för att höra det härliga italienska språket.

Vilket är ditt favorit vin? Jag dricker inte vin mer än som sällskap vid middagar eller dylikt och då har jag oftast ingen aning om vad det är för sort.

Här är reglerna: Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar.
Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

Jag vill gärna skicka den här utmaningen vidare till:

Marie
Tina
Anita
Setterfreak

Ha en trevlig dag!

//mia

måndag 20 oktober 2008

JAG HAR FÅTT EN DT-PLATS HOS HOBBYHUSET!!!!

Tjoho, jag tar glädjeskutt här hemma!! Jag har fått en DT-plats hos Hobbyhuset!!

Vilket härligt gäng jag får vara med i !!

Gå in här om ni vill läsa mer.

Stooora glädjekramar från mia.t

lördag 11 oktober 2008

Idébok, mappkort och en stjärna på is...

Hejsan!
Den senaste veckan har jag varit ovanligt kreativ och skapat mycket. Min dator kraschade för två veckor sedan så det har inte blivit så mycket hängande på nätet...därav har jag kunnat använda tiden mer produktivt. Först ut att visas upp är en idébok som min pojkvän ville att jag skulle göra till honom. Jag har använt mig av stämplar från bla. october afternoon och cherry pie som jag målat med distresser.
Pappret och stämpeln på baksidan är från Stämpelboden.
och en ödla vid signaturen...förståss.

Jag har också provat på att göra ett sk. mappkort, kul och enkelt!
Jag har kommit över några urtjusiga älvor på e-bay som jag var tvungen att prova, här är en av dem.
Inuti mappen har jag lagt ett löst kort, stämplat med ett höstlöv från Stampendous.

Just nu börjar det dra ihop sig för andra utröstningen av deltagare i Stjärnor på is. Jag brukar inte titta på sånna där såpor men detta programmet är faktiskt riktigt underhållande. Det är kul att man någongång kan vara lik en och annan kändis...i alla fall i repetitionerna ;)
(...Öhum....ni ser likheterna väl....?....)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!
//mia