söndag 26 juli 2009

DT-alster och semesterfotografering.

Hej goa bloggvänner!
Nu är min andra semestervecka snart slut och vädret har varit växlande, vilket har inneburit tid både för foto och scrap, perfekt! =)
Jag ska börja med att visa de DT-alster jag gjort för Countryscrap. Jag lägger upp mina alster på lördag jämn vecka och de två första alstren gjorde jag för två veckor sedan.
Här ser ni ett chipboardalbum som jag dekorerat med det käraste jag har, nämligen mina fyra barn. Bilderna är inte helt färska, de är idag 21, 14, 10 och 7 år gamla.
För närbilder och materiallista får ni besöka Countryscraps blogg.

Jag gjorde även detta "bra-att-ha-kortet" med nyinköpt stämpel från Crafty Individuals.
Även här finns en närbild att se på CS-bloggen.

Igår var det min tur att blogga igen och denna gång hade jag detta kort att visa...

Insidan av kortet :


Jag gjorde även ett "gåvohus" i papper där jag tänkt att stoppa i några fröpåsar med blomsterfrön och ha med mig när jag går på besök hos någon som kan tänkas uppskatta en sådan gåva... Huset är alltså "locket" på lådan och dessa två binds ihop med organzabanden som sitter i botten på lådan.



Vill ni se fler bilder på huset så kika in hos Countryscrap, där finns även materialet att köpa i butiken.
-----------------------------
En hel del exprimenterande med kameran har det också blivit och äntligen har jag lite roliga foton att visa...
I våras hade Malin Hellesö en utmaning att fotografera GB-gubben och skicka bilden till henne.
Morgan var med och skickade in en bild men jag lyckades inte få till något....då.....men NU har jag en gubbe att visa er, dessutom i Slottsmiljö. Bilden tos jag i fredags när jag, Morgan och min pappa var på dagsutflykt till Läckö Slott. En mycket trevlig dag får jag säga *helnöjd*

På flera fotobloggar, bland annat denna, har jag sett att det fotograferats med en nylonstrumpa på linsen och detta ville jag och Morgan också prova på så vi gick en sväng vid havskanten och testade lite...
Min bild blev så här:

Jag tog även denna bild, strumplös, som blev ganska mysig.

Jag hoppas att ni fått lite sommarkänsla och inspiration utav mitt skapande i papper och pixlar, Ha en riktigt fin söndag så syns vi igen!

Lämna gärna ett litet avtryck, det gläder mig så oerhört!

Kram Mia

tisdag 21 juli 2009

The key to happiness..../nyckeln till lycka....

Hejsan vänner!
Idag har jag gjort färdigt en layout som jag började på igår och jag måste säga att jag blev ganska nöjd med resultatet. Kortet är utskrivet på canvas i storlek 20x25cm och därför kunde jag dekorera ganska mycket utan att bilden försvann i plåttret.

Today I finished a layout that I started working on yesterday and I must say that I got pleased
with the result. The photo is printed on canvas and is in size 20x25 centimeter so that way I could decorate quite alot without making the image disappear in all the details.
---------------------------
Kanterna på canvasen har jag skrapat med edgescraper och sandpapper och sedan målat crackle paint och chalkat. Jag har även rivit bort ett par flikar av pappret och satt ett papper med text bakom. Ursnyggt metallhörn från TH och blomster från prima, i matchande stil och färg som buketten i fotot. I roughed up the edges of the canvas and painted with crackle paint and chalk.
The metal photo corner is gorgeous and from TH and the flowers are from Prima.
---------------
En närbild på texten. Nyckeln är en jättechipboard som jag distressat och sprayat med guldmist.


A closer look at the text that says "The key to happiness is being together with the family"
------------------------------------
Gillar ni den här stilen på scrap så kan ni hitta mängders med supersnygga grejor hos Countryscrap och det kommer in nya läckerheter hela tiden så kika in ofta.

Ikväll har jag och Morgan varit ute och fotograferat längs med kustremsan och det blev några tjusiga bilder. Dessa kommer upp på bloggen mycket snart, och även de utlovade bilderna på den nya bostaden.
Kram på er så länge!
Mia


fredag 17 juli 2009

I'm still here but in another location ;)

Hi you all,
I'm just writing to tell all of my blog readers that I'm still alive but since I've been busy moving to my new home I haven't been so active putting new creations or photos up. Don't give up on me.....
If you want to see my latest crafting, just pop on over to Countryscrap.

Bee back real soon to show you my new appartment and some crafting...
Hugs Mia